Træning / 3 måneder siden

Tre simple øvelser til dine arme

Her er tre nemme øvelser du kan lave mange steder, f.eks. derhjemme eller på en bænk du finder på din løbetur. Øvelserne rammer også dine skuldre, brystmuskler og core 😍

Jeg er kæmpe fortaler for simple øvelser som man kan lave lige nu og her. Om det så er derhjemme i stuen, udendørs, på hotelværelset eller i fitness er lige meget.

Disse tre øvelser, er nogle af mine favoritter, som jeg laver stort set hver gang jeg træner overkrop i forskellige variationer. Du vil elske dem!

DIPS

Dips er en super god øvelse til især triceps, skuldre og bryst. Hvis du synes den er svær, kan du lave dem med bøjede ben. ?

1: Hav hænderne på en bænk/sofa/sengekant/lignende med undershåndgreb. Den fingre skal pege ud mod dig.
2: Placer fødderne enten med strakte ben (sværere) eller med benene bøjet i 90 grader (lettere) foran dig.
3: Bøj i albuerne, så albuerne peger direkte bagud. De skal ikke ud til siden!
4: Lad armene hæve og sænke dig. Undgå at bruge benene til at komme op og ned med

“HAND TO ELBOW” PLANKE

Udvid din klassiske planke med denne og få skuldrene til at syrer godt til ? Denne øvelse er ekstra udfordrende, men alle niveauer kan sagtens være med.

1: Stå i en planke på hænderne. Forestil dig, at der kan være et kosteskaft fra dine skuldre ned til dine ankler. Du skal stå så stiv og lodret i kroppen som muligt!
2: Spænd op i kroppen og kom ned på albuerne. Undgå at svinge hofterne for meget. Forestil dig, at du har en kop med skoldhed kaffe på ryggen, og din ryg er et kaffebord. Vi skal helst ikke spilde kaffen!
3: Fortsæt dit opspænd og kom op på hænderne igen.

ARMSTRÆKKERE

En klassisk øvelse, som især rammer bryst, mave og skuldre. Føler du dig ikke helt tryg i den endnu, så kan du med fordel hæve øvelsen. Hav f.eks. armene på en bænk (Enten siddepladsen eller ryglænet), eller et stativ. Så har du mindre vægtmodstand og kan nemmere komme helt ned til det valgte emne. Alternativt, kan du lave dem på knæene, på jorden.

1: Placer hænderne i hofte bredde og spænd godt op i maven
2: Bøj albuerne bagud, så du sænker din overkrop ned – husk dit opspænd!
3: Når dit bryst rører ved bunden, presser du dig selv op igen.

15 minutters overkrops workout:

Varm dine led op og hop/dans lidt rundt til din yndlingssang 🤸🏼‍♀️

– 20 x dips
– 15 x “hand to elbow” planke
– 10 x armstrækkere

Gentag ovenstående 3-5 gange, med en lille pause imellem. Nemt!