Små retter og tilbehør / 7 måneder siden

Krydrede feta snurrer

Sprøde, saftige og smagfulde snurrer, med krydret ost. Perfekt som tilbehør eller til den lækre picnic kurv!

Det er egentligt lidt falsk varebetegnelse, det jeg har gang i her. For der er ikke feta i disse lækre snurrer. Der er salat ost i dem. Tilbage i 2007 fik Grækenland gennemtrumfet, at den hvide bløde ost kun må hedde feta, hvis det er produceret i Grækenland og er baseret på enten gede – eller fåremælk.

Smagsmæssigt kan man næsten heller ikke sammenligne en ægte fåre feta, med en klassisk dansk salatost. Der er også noget mere bid og konsistens i en feta, mens en salat ost er meget mere cremet og fed. ?

Min pointe er… At jeg er ked af, at jeg allerede har løget for jer – men helt ærligt, “salat-oste-snurrer”, lyder bare ikke særlig sexet, vel!? Feta snurrer, det virker! Så må I selv om I vælger en klassisk feta, eller en lækker cremet salat ost, som jeg bruger i denne opskrift – for de her basser, dem skal I altså prøve!

Opskriften fik jeg inspiration til fra denne opskrift hos dygtige Anna-Mad, som i høj grad også er et besøg værd, især når man er sulten! Jeg har byttet lidt ud hist og her, og resultatet blev ret fantastisk.

Forestil jer et brød fyldt med smag, salt og fedme fra osten, krydderi fra chilien og sprødhed fra olien. Salat osten fra Taverna ligger i en marinade af chili og rapsolie (og intet andet – det er da lækkert!), og marinaden er oplagt at bruge i bagværket, til at give ekstra smag og sprødhed. Alt andet ville være madspild! Marinaden kan også bruges direkte i en salat, hvis man laver en god sprød salat, hvor en olie dressing passer godt til. Hvis man ikke er helt vild med spicy chili, så har Taverna også en skøn version med grønne urter, sådan lidt hen ad herbs de provence, og også en med oliven i. Det kunne også være lækkert i disse snurrer!

 

SÅDAN GØR DU:

1: Oplæs gæren i det lunkne vand. Tilføj salt, olie og sukker.
2: Tilføj fuldkornsmel og hvid hvede og rør godt rundt, så dejen bliver ensartet (Gerne i røremaskine)
3: Tilføj hvedemelet lidt ad gangen, til dejen er sammenhængene og gerne lidt klistret, uden at være våd. Ælt gerne så længe du orker, så dejen bliver god og smidig.
4: Stil dejen til hævning, med et vådt viskestykke over (Gerne vredet op i varmt vand), og lad hæve i cirka 1 time.
5: Efter hævning, drysses bordet med lidt mel og dejen rulles ud til en rektangel, på cirka 1 cm tykkelse.
6: Spred marinaden fra salatosten ud på dejen og smuldr salat osten henover dejen.
7: Form snurrerne, ligesom I kan se i denne  video.
8: Lad snurrerne efterhæve 30 minutter på en bageplade med et viskestykke over.
9: Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i cirka 15-20 minutter. (Har du flere bageplader i ovnen, så husk varmluft). Hold øje med dem, da det er forskelligt fra ovn til ovn! De skal have lidt farve og lyde hule når du banker på bunden.
10: Lad køle lidt af og server gerne med det samme. Kan også fryses ned, men kræver lidt en tur i ovnen igen herefter, så de bliver lækre sprøde.

Server f.eks. til et tapasbord, til en picnic, som en del af en buffet eller som en lækker madpakke snack.

Ingredienser

Antal Portioner: 10
Feta snurrer

– 25 g gær
– 400 ml fingervarmt vand
– 1/2 tsk sukker
– 1/2 tsk salt
– 2 spsk olivenolie
– 4 dl hvedemel
– 4 dl hvid hvede
– 1 dl fuldkornsmel (F.eks. hvede, spelt eller rug)
– 
1-2 bøtter Taverna salatost i marinade